Внимание! Продуктите, споменавани в публикациите, може да не са налични.


За Коледа

Когато става дума за Коледа, винаги и единствено значение имат:

дом, уют, и много празнична суета …

У нас обожаваме това! И всеки път празникът започва от рано.

За сантиментални хора като нас, Коледа е чувството за пълнота.

И най-голямо задоволство намираме в приготовленията!

Дали е от сега? Определено не! Нещата от живота се трупат, настроението и хубавите мигове, които сме имали през всички наши коледни дни малко по-малко създават това чувство, в което се влюбваме всеки път!

Всеки детайл, всяко действие, всяка малка дума и жест правят магията по-мощна и запленяваща.

Ето ги нашите детайли, които събрахме през годините, за да сглобим най-милия и най-скъпия миг. Детайли прости, често недоловими, мънички частици щастие и обич.

Най-важната съставка в този разказ е споделянето. Да се съберем!

Ами да започваме:

Какво има преди всяко събиране? Страхотно сладка суетня, кой какво ще приготви, какво ще се яде, кое как се приготвя, кои и колко ще са гостите. Пък да изчистим, подредим, да сложим нещо ново в интериора, да купим играчки за елхите, да измислим подаръците, да извадим елхата, да закачим чорапи или други щуротии за децата. Оказва се, че вече седмица е необходима за приготовления и за това викаме най-голямото подкрепление – МАМА!

Тя винаги е готова с рецептите, натрошените орехи, обелила е тиквата, пък е набавила и още няколко рецепти за внуците.

Първо обаче да приготвим една късна закуска? Има време до Коледа…:) А тази дъждовна сутрин е така тиха. Всеки да си изкара книгата за рецепти или тефтера! Има всички необходими съставки за една лесна рецепта …

Ами сега да подберем сервиза и покривката, салфетките и чашите, да изберем менюто …

Може би е време за нов план, списък за покупки, винаги е разумно да имате един планер наоколо, най-малкото да организирате семейното събиране за Коледа, нали?

Леко, приятно и някак неусетно намираме време за едно кафе, малко почивка и се хващаме за снимките, които не сме могли да гледаме отдавна, малки семейни истории, шеги и …ето го Коледния дух е тук. Тук се е маскирал като топло одеяло… Одеяло с послание. Одеяло, което може да извика добрината. Да, такова го създадохме.

Но, време е да станем, има няколко подаръка за опаковане…, ами да изкараме и елхата тогава?

Тази година ще има може би няколко елхи, но тази ни е под ръка от миналата година, заедно с няколко текстилни торби за многократна употреба, коледни етикети и картички. Да се захващаме!

Още от блога на Шареното

Научете любопитни факти за нашите продукти, как и защо са създадени...