Внимание! Продуктите, споменавани в публикациите, може да не са налични.


Здравейте, мили хора!

Нека Ви разкажем за нас и продуктите ни:

Те са ръчносглобени и авторски.

Тефтери за много важни важности, книги за спомени, книги за рецепти, уникалната кутия за рецепти, читателски дневник, органайзер/планер както и останалите ни продукти са изцяло създадени от нас в България, с материали от отговорни източници и с мисъл за природата.

Всеки продукт си има „мисия“ – да усмихва, да разчупи сивото ежедневие, да създаде уют и да запазва „важните“ неща. Отделяме специално внимание на децата, защото техните мисли, рисунки и мечти са истинско съкровище.

Развихме практиката на работим с илюстрации на български художници, за да направим продуктите с още по – силна енергия и заряд.

С времето успяхме да разработим подарък подходящ за всяка възраст и повод – разполагаме с подходяща идея за всеки – от бебе до баба и дядо, както и за всеки повод – рожден ден, кръщене, погача, сватба, юбилей, Коледа и именните дни.

Най-хубавото е, че всеки от тях може да бъде персонализиран, както и специално изработен – вдъхновен от Вашите важни моменти. Те – персоналните подаръци, всъщност са тези, които обличат спомени и носят топлина и усмивка далеч напред във времето или на далечно разстояние.

Нашата слабост е, че сме сантиментални!

Обичаме безценните моменти, малките и големи  победи, красивите снимки, милите спомени.

Влагаме много труд и усърдие да изработваме продуктите си.

Създаваме Книги за спомени неслучайно.

Ръчно изработен, персонализиран албум, книга за рецепти или тефтер за важни важности е възможно най-личния начин да запазим и съхраним ценни и важни емоции.

Вече 4 години събиране на мнения, правене на опити, кроежи и планове и много записване:) през това лято успяхме да реализираме нови, по-усъвършенствани продукти.

Първите тефтери и книги за рецепти и органайзера ни показаха посоката, начертаха ни пътечка, показаха ни грешките и ни дадоха възможност да направим по-здрави, по-функционални, по-издръжливи и по-красиви и завършени продукти.  Всеки от тях има различна история и е плод на различна емоция.

Вярно е, че се опитахме да „насочим“ продуктите.  Често се случва да чуем: „Ах, знам на кой ще го подаря това!“  Та точно това е целта! В този динамичен и объркващ свят да намираме емоциите, радостта от момента. Дори мисълта, че се сещате за някой мил за Вас човек е достатъчен повод за топла усмивка! Да, романтично и сантиментално звучи, но това са „малките неща“.

Един от въпросите, които ни задават е: „Как продуктите са толкова много, а ги правите ръчно?“ Наистина е трудно за вярване, но всеки продукт минава минимум през три чифта ръце и 30 обработки! Изисква се много подготовка, приказки, воля и концентрация да успеем да завършим всеки един процес.

Шареното се превърна в нещо средно между малка семейна занаятчийница и малко производство. Често се случва децата да помагат, често се случва да работим до сред нощ, често се случва да плачем, често се случва да сме адски изтощени…но пък как се радваме когато сме си свършили работата! Както спортистите се радват на 1во място на Световно първенство, така се радваме като дадем поръчка! И още повече се радваме, че има кой да оцени работата и борбата ни!

Разделили сме колекциите на:

Тефтери за много важни важности:

Посланията на тефтерите са като орисии, в които сам да повярваш. Думите имат своята сила и енергия, която никога не трябва да пренебрегваме.  Платовете сме  спрямо персонажите и настроенията, за които сме си представяли, че е предназначен тефтера! Ето например:

„Стилният тефтер“ е предназначен за дами, които в ежедневието си са семпли, обрани и деликатни, премерени, в същото време са усмихнати, с положителни емоции и успяват да изживеят момента и да го оценят.

Тефтерът „Време“ олицетворява слънчевите хора, влюбени в приключенията и природата! (Често асоциирам с дъщеря ми, която успява да се радва дори на уханието на билките в планината). Те изживяват толкова много сладки и неподправени емоции, че трябва да ги записват, рисуват, снимат, събират и пазят, за да им се радват отново някой ден!

„Любов“ е тефтер и книга за пожелания едновремено. Посланието на корицата е една от фразите, която носи най-много сила в себе си! Тя ми е любима от малка – помните ли песента на Бийтълс?  „All you need is love“ –  да!  Любим човек, малко новородено бебе, мило дете, родител, майка, младоженци – за тях е!

А  „Следавай мечтите си“ със звездичките е направен, за да подсеща и мотивира, да подрежда мисли и действия. И има скрито послание – звездите са близо, трябва само да се протегнеш, за да ги стигнеш…

World map е създаден за мъжете и жените, които се радват на целия свят, които обичат силно и се усмихват само при мисълта за свободата, която предоставя едно паметно пътешествие! Картата е авторска, изобразени са характерни забележителности за всяко кътче по света.

Тефтерът „Пътешествие“ отново е с авторски рисунки. Искаше ми се да има нещо кокетно и вдъхновяващо за всички дами.

Синият тефтер Follow“  е за хората на вярата в успеха..

Последната ми хрумка са жестоките малки стикери, които да превърнат всеки тефтер за важни важности в планер! Разработили сме две цветови гами, но най-готиното в стикерите е това, че са с прозрачна основа. Ако го поставите върху чисто белия картон, те ще бъдат с бяла основа, а ако са върху жълтеникавите листи – ще бъдат с по-тъмна основа. Хитро, нали?

Малките тефтери:

Серията малки тефтери е разделена на две части – два от тях са с илюстрации на Ирина Станева. А другите две са с кулинарна насоченост. Отдавна съм решила, че универсалния дизайн е спечелил сърцата на много наши клиенти.  Тефтерите могат да стоят изправени и са много удобни за ползване на бюро или кухня – като табло, може да гледате рецептата, която изпълнявате или да отворите на разделител с вдъхновяваща мисъл. Както другите ни тефтери и тези имат ластик за химикал.

Тефтери за любими рецепти „Кръг“ и „Панда“ са вдъхновени от мили наши клиенти, които са искали индивидуален дизайн за свои близки.

Малкото тефтерче за важни важности Lady“ е веселата усмивка в ежедневните неволи – уникалната илюстрация на една изключително талантлива дама е украсила двойната корица. Добавили сме разделители с вдъхновяващи текстове, но те не са случайно подбрани – това са текстове, които сме използвали за заглавия на другите ни тефтери.

Няколко месеца след това се появи и приятелката на момичето в WC-тo… „Lady in bath“. Имам много любими цитати на английски, за това тя стана нашата посланничка на позитивна енергия и учител по релаксиране във ваната:)

Албуми за спомени:

Книгите са изпипани до най-малкия детайл:

Листите им са от картон, за да издържат тежестта на снимки, направени са в размер, който да побира 3-те най-използвани размери за снимки. Захващането им е с ринг механизъм поради две причини: първата е, за да има въздух между страниците, а втората, за да могат да се разместват спрямо нуждата. Например  могат да се ползват за записване на пожелания преди събитие и книгата да се подари попълнена. Имат джобче с малки етикетчета, които да украсят и отбележат конкретно събитие и комплект силиконови точки, вместо ъгълчета за снимки. Външната част е изработена от памучен плат, който не позволява сгъвката да се повреди. Книгите могат се персонализират както отвън, така и отвътре.

Книги за най-мили спомени за момиче и момче са предназначени за родителите на новородени и малки деца, да бъдат подарявани за изписване, за погача, за кръщене и разбира се първия рожден ден. За тях сме избрали най-сладките авторски рисунки, които намерихме.

Книги за скъпи и щури спомени – оригинален и личен ръчно изработен подарък за важни житейски събития – сватба, юбилей, рожден ден, заминаване на далечно пътешествие и мнго други поводи. Повод да търси човек…понякога може и без повод.

„Сватбен албум“

Ръчно изработен, авторски фотоалбум за снимки и записки с нежна, стилна и семпла визия. Корици облечени в мек велур съчетани с перлен картон. Запазете усмихнатите моменти от Вашия сватбен ден, изкарайте и подредете снимките, изживейте отново спомените, запишете важните моменти! Различното му тяло наподобява албумите от едно време. Има си и листи от паус. Вече сме го виждали и като подарък от внуче за баба и дядо по случай 50 годишнина от сватбата им.

Книги и кутия за рецепти:

Любимите палачинки в неделя, различните сладкиши и торти, коледните вълшебства, летните експерименти, бухтите на баба, опитите за нов сладолед …това са едни от незабравимите спомени, едни от най-вълшебните нишки, на които се радваме и оценяме. Храната сплотява. Храната е любов! За много хора рецептите и хубавата храна са начин на живот. За други е важно да съхранят традициите в семейството. Книгите и кутията са истински бижута – семпло съчетание на българския дух и традиция със съвременна визия. Решихме, че темата с българските шевици вече прекалено много се преекспонира, за това избираме отново да бъдем различни, като само загатваме ценностите в новите ни книги. Създадени така, че да докоснат чувството на носталгия по българските уютни домове.

Наскоро разширихме гамата продукти за кухня с два комплекта етикетистикери на български език: за кухнески буркани и техните капачки  и за подправки. Допълнихме възможност за поръчка на етикети за подправки без надписи.

Част от пътя на Шареното несъмнено са подвързиите за книги. Желанието ми да направим продукти изцяло от плат съчетано с това да направим серии с еднакъв дизайн от различни продукти, гарнирано с постоянното ми търсене как да се предлагат по-щадящи природата продукти и опаковки, както и влечението ми към картините, виното и смахнатите надписи, се обобщиха в три серии продукти.

Подвързии с картини на Ангелина Недин. Картините „Балканска снаха“ и „Пролетно момиче“ са обаятелни и свежи. Намирам за изключително приятен факта, че едно произведение на изкуството може да „прегърне“ друго, под формата на подвързия за книга.

Серия подвързия за книга, моливник и чанта-папка с надписи на английски език. Прибавили сме и читателски дневник, но на български език:)

                               

Серия подвързия за книга, моливник и чанта-папка с надписи на български език.

Подвързиите са регулируеми, моливниците събират 24 бр. моливи или четки, а папките-чанти побират скицници, тетрадки и учебници до размер А4.

Всички тези продукти можете да получите персонализирани. Новата услуга, която съдадохме, кръстихме „Подари от разстояние“, предназначена за случаите, когато искате да подарите персонализиран подарък за Ваш близък или приятел. Ние ще го изпратим вместо Вас. Хитро, нали?

Благодарим Ви за вниманието и подкрепата. За нас е изключителна привилегия да работим за страхотни, будни и усмихнати хора, тук в България!

Още от блога на Шареното

Научете любопитни факти за нашите продукти, как и защо са създадени...